Безпека в Інтернеті

25.01.2018 15:13

    Інтернет – перспективний сектор економіки, який швидко розвивається. У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільних телефонів, а школярі не розуміють, як без цього жив світ 20-22 роки тому. Найбільше зростання користуванням Інтернетом відбувається серед молоді.

    В Шполянській ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 в рамках проведення дня профілактики правопорушень «Правила спілкування з незнайомими людьми. Інтернет та небезпечні ігри» практичним психологом Загородньою М.С. було проведено відкритий тренінг на тему «Безпека в Інтернеті». Метою тренінгу було ознайомити учнів з відомостями щодо ризиків в мережі Інтернет, сформувати в учнів розуміння необхідності дотримання безпечних форм та правил поведінки в мережі Інтернет.

    Проведений психолого-педагогічний тренінг, являв собою цілісну динамічну систему тренінгових вправ і ґрунтувався на принципах активної колективної роботи. Під час тренінгу через міжособистісну взаємодію відбувалося розкриття поставленої проблеми та психокорекція учнів. Психолого-педагогічний тренінг був орієнтований не тільки на розв’язання особистісних психологічних проблем, а і на розвиток рівня особистісних важливих якостей, на розкриття внутрішнього потенціалу особистості, формування в учнів якостей, які сприяють збереженню і зміцненню їх здоров’я та навіть життя.

    Учні зрозуміли, що Інтернет є не тільки безпечним, але й небезпечним! Адже надмірне перебування дітей за комп’ютером може призвести до ізоляції та сором’язливості, може відволікати їх від інших видів діяльності, таких як виконання домашньої роботи, заняття спортом та навіть сну. Крім того в Інтернеті швидко розвивається злочинне спілкування.

    Тренінг пройшов повчально, яскраво та жваво. За відгуками учасників тренінгу така форма роботи є актуальною, змістовною та цікавою.

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com