Читати - це модно!

18.04.2016 10:06

        15 квітня 2016 року на базі нашої школи відбувся семінар шкільних бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів Шполянського району на тему: «Флешмоби – сучасна  форма популяризації літератури».

(учасники семінару)

        Уже із самого ранку учні школи гостинно зустрічали бібліотекарів всіх шкіл  району, які завітали до школи і взяли участь у семінарі. З вітальним словом  до учасників семінару звернулась директор школи Сотник Світлана Володимирівна, яка побажала учасникам семінару цікавої  плідної праці та виступила з презентацією школи, в якій розповіла про історію, функціонування та досягнення навчального закладу. Бібліотекар школи Різник Світлана Дмитрівна  в своїй презентації глибоко розкрила тему «Методи популяризації літератури». Вона поділилась своїм досвідом щодо використання  сучасних форм і методів популяризації літератури. Увазі присутніх також було запропоновано відкритий виховний захід «Бенефіс одного автора. Ганс Крістіан Андерсен».   Школярі запросили гостей в подорож сторінками життєвого та творчого шляху, в дивовижний світ зірки дитячої казки, у світ великого майстра казкової фантазії –  письменника Ганса Крістіана Андерсена. Подорож тривала п'ятьма сторінками:       

Перша сторінка – Туристична. В ній розповіли про маленьку  країну Данію, в якій народився письменник.

Друга сторінка – Біографічна. В гостях у програми  « З перших вуст» побував  відомий данський письменник  – Ганс Крістіан Андерсен. Журналісти школи взяли інтерв’ю в казкаря.

Третя сторінка подорожі – Літературна. Андерсенівський казкар Оле Лукойє повів гостей у казковий світ письменника. Юні артисти  підготували інсценізації казок Андерсена «Снігова королева» (2 клас), «Гидке каченя»            (6 клас) та «Свинопас» (1 клас). Учні вразили своїми артистичними даними та яскравими костюмами.  З особливим захопленням вони співали пісні та танцювали.

(інсценізація казки "Гидке каченя")

Черверта сторінка – Виставка книг,  демонстрація творів знаменитого казкаря.

П’ята сторінка – Саквояж Андерсена. Учні 6 класу виготовили та презентували альбом-цитатник Г.К.Андерсена «Життя схоже на казку». До альбому ввійшли:  бібліографічна довідка про життєвий шлях письменника, твори казкаря з інтернет посиланнями, література про життя та творчість, інтернет-ресурси, вшанування пам’яті казкаря, премії-нагороди Г.-К. Андерсена, музеї Андерсена, пам’ятники. Сюди ж увійшли цитати Ганса Крістіана Андерсена.

      Надзвичайно сподобався учасникам семінару флешмоб «Читати – це модно!», який підготували учні та вчителі школи .

ЧИТАТИ – ЦЕ МОДНО!

ЧИТАТИ – ЦЕ МУДРО!

ЧИТАЙТЕ ПОСТІЙНО!

ЧИТАЙТЕ ВСЮДИ!

(учасники флешмобу)

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com