День профілактики "Я у колі сім'ї"

16.12.2015 12:16

    16 грудня у школі  було проведено День профілактики правопорушень: " Я у колі сім'ї ".  Цікавим заходом стало проведення інтелектуальної гри "У колі сім'ї", в якій змагалися представники сімей (братики і сестрички) Лісогорів, Надельнюків, Куріїв та Мартиновських. 

  Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, але сім’я займає центральне місце у формуванні особи неповнолітнього. Сім’я – це перший колектив. Вона надає дитині уявлення про життєві цінності, про те, що потрібно знати і як себе поводити.    

    Найчастіше неповнолітні прагнуть наслідувати своїм поводженням багато в чому ті особистості, що є для них авторитетними. Оскільки батьки найчастіше і є самі авторитетні люди для дитини, то вона свідомо чи підсвідомо перейматиме культуру їхнього спілкування, світосприймання, рівень моральності і законослухняності. Тому основний вплив на правове виховання дитини робить сім’я.

  Одним з основних аспектів правовиховної роботи педагогічного колективу  нашої школи є формування у школярів правової культури поведінки. З цією метою  у школі проводиться профілактична робота у вигляді годин спілкування, тренінгів. лекторіїв, інтелектуальних ігорзустрічей, анкетування, бесід і т. ін..

    Організація та проведення таких заходів — це не лише бажання дорослих вберегти підлітків від вчинення правопорушень та злочинів, а й надія на те, що іноді звичайні роз’яснення про  наслідки негативних вчинків можуть вберегти не лише здоров’я, а й життя дітей, попередити вчинення злочинів проти них.

       Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки знань, але й норм поведінки, звичок, потреб. Виховання молодого покоління — це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

Учасники інтелектуальної гри "У колі сім'ї" 

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com