Джура

03.12.2015 09:51

          Напередодні Дня Збройних Сил України у Сигнаївському НВК відбулися міжшкільні змагання  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», в яких поряд з досвідченими командами Лебединського НВК №3, Лебединського НВК №2 та Сигнаївського НВК, змагалася команда «ВАРТА» Шполянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5

         Як відомо, джурами називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідчених козаків. Отримати такий статус міг лише той, хто пройшов певні випробовування – як фізичні, так і моральні. Тож отримавши запрошення директора Сигнаївського НВК Свердел Людмили  Павлівни , учні нашої школи розпочали підготовку.

          Дитячо-юнацька військово-спортивна гра "Джура" привернула увагу учнів до проблем становлення нашої державності, відновлення та збереження історичних надбань народу.  

Завдяки  організаторам гри "Джура"  діти з  чотирьох шкіл мали  можливість проявити себе у змаганнях на виявлення не тільки фізичних сил, як це зазвичай відбувається на спортивних заходах, а й формувати морально-духовні національні якості, які є пріоритетними в житті кожного українця.

           Це величне  дійство розпочалося урочистою частиною, під час якої вишикувані рої загальноосвітніх навчальних закладів району  почули найщиріші побажання від господарів та гостей.  Виконували стройові вправи у виді «Стройовий впоряд», «Стройова пісня» , змагались  у видах: «Метання м’ячика», «Підтягування на перекладині, згинання тулуба», «Перетягування списа Залізняка», «Канатне випробування», змагались у влучності стрільби з пневматичної гвинтівки. Усіх вприсутніх приємно вразив «Творчий конкурс» . 

           Відповідно до підсумкових протоколів, буливизначені команди-переможці з кожного конкурсу та нагороджені грамотами. Нашу Шполянську ЗОШ І-ІІІст. №5 під час гри представляв рій «ВАРТА», який вміло продемонстрував свої вміння і виборов ІІІ місце.

           Захід отримав позитивні і схвальні відгуки учасників та гостей, адже ця патріотична гра є важливою як для Шполянщини, так і для України, оскільки виховує молоде покоління в національно-патріотичному дусі, утверджує якості, які в майбутньому сприятимуть праці на благо України.

           Особливу подяку хочеться висловити організаторам гри Свердел Людмилі Павліні та Сверделу Івану Миколайовичу за високий рівень підготовки, за час і зусилля, які вони доклали до проведення заходу.

 

  

     

   

           На фото: ройова команди (рою) "ВАРТА" Шполянської ЗОШ № 5 Кулаженко Юлія отримує нагороди від директора Сигнаївського НВК Свердел Людмили Павлівни.

 

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com