Годівничка для синички

27.11.2015 09:11

 

            Птахи мають дуже велике наукове, виховне й естетичне значення.  На сьогодні досить гостро стоїть питання охорони птахів. Охороняти треба не тільки рідкісних і зникаючих птахів, а й усіх птахів, у тому числі й тих «шкідливих», яких у минулому винищували. У природі немає так званих безумовно шкідливих птахів. Пристосовуючись до умов існування, птахи можуть вступати в тимчасові суперечності з потребами людини. Отже, вирішуючи долю тих чи інших птахів, треба враховувати всі особливості їхнього життя, переглянути всі форми взаємовідносин між ними і людьми, для того, щоб в умовах сучасного науково-технічного прогресу знайти можливість зберегти світ пернатих не тільки для нинішнього, а для майбутніх поколінь. 

             Перша й основна умова для дійової охорони птахів - збереження в порівняно сталому стані їхніх місць гніздування. Друга, не менш важлива умова збереження птахів - підгодівля птахів у несприятливий час, оскільки для птахів голод - одна з основних причин загибелі взимку. 

             Щорічно у нашій школі проводиться конкурс "Годівничка для синички". Неймовірний талант і творчість проявили учні під час виготовлення годівничок. Виставка робіт викликала великий подив і захоплення. Найактивнішими учасниками виявилися учні 1 класу. Переможці були нагороджені на шкільній лінійці дипломами. Наповнені зерном та насінням годівнички учні почепили на деревах у шкільному саду.

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com