“Мій рідний край” об’єднав талановиту молодь України та закордонних країн

24.10.2017 11:24

 

    Любов до рідного краю, турбота за майбутнє України об’єднала молодь, педагогів, організаторів конкурсу нашої держави і зарубіжжя. Літописні сторінки щоденного буття, написані ровесниками Незалежної України – золотий фонд нашої історії.

    У 2017 р. Міжнародному  конкурсу учнівської та студентської молоді "Мій рідний край" виповнилося 20 років. Започаткований він був у 1997 році на засіданні Всеукраїнської координаційної ради Союзу українок як відповідь на запитання педагога, письменника, директора першого в Україні музею "Бойківщина" Івана Филипчака, який у 30-х роках минулого століття писав: "Що буде з нами, коли ми не пишемо літописнисних сторінок наших сіл, міст, громадських організацій, церков, видатних подій та особистостей?".

    Двадцять років слово до слова, як колосок до колоска, учнівська молодь збирає спільний символічний сніп, що постає у вигляді унікальних збірників кращих робіт, які вже служать цілющим джерелом знань для учнів, студентів, педагогів.

    От і учні нашої школи долучились до творення літописних сторінок історії України, і стали лауреатами конкурсу. Бубаренко Анастасія, учениця 10 класу, провела пошуково-дослідницьку роботу на тему: "Топоніміка Шполянщини" під керівництвом учителя історії Завгородньої Надії Григорівни. 

Ця робота була представлена у номінації "Краєзнавче дослідження". У номінації "Герої і час" була представлена пошуково-дослідницька робота "Народжені захищати Батьківщину", автором  якої є учениця 11 класу Дяченко Анна  (науковий керівник Седик Галина Олександрівна).

    Розбудова України як незалежної демократичної держави – це відродження її правдивої історії, відновлення давніх традицій народу, його генетичної пам’яті.

    Пам'ятаймо, що Україна починається з кожного із нас і за сьогодення та майбутнє відповідаємо ми. То ж і ми залишили свій слід у творенні літопису сучасної України.

 

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com