Не цурайтесь, люди, мови, не цурайтесь роду!

10.11.2017 13:11

    Із 6 по 10 листопада в Шполянській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 проходив Тиждень української писемності та мови. 

    День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Установлено 9 листопада 1997 року Указом Президента № 241/97 «Про День української писемності та мови». За православним календарем – це день ушанування пам’яті преподобного Нестора-літописця.

    9 листопада співробітники та учні школи долучилися до написання Сімнадцятого радіодиктанту національної єдності, учні взяли участь у І етапі VIІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

    В рамках тижня проходив виступ лекторської групи «Слов’янські культури» за участю учнів 9 класу та під керівництвом вчителя української мови та літератури Реви О.М. Відбувся конкурс дитячих малюнків «Весела абетка» між учнями 1-4 класів та конкурс на кращий ребус чи кросворд між учнями 8-11 класів, класні керівники провели години спілкування «Рідна мова, мова кольорова» (1-6 кл.), «Слово до слова зложиться мова» (7-11 кл.).

    До тижня української писемності учні 10 класу під керівництвом класного керівника та вчителя української мови та літератури Книгиницької М.П. підготували усний журнал «Не цурайтесь, люди, мови, не цурайтесь роду!» він був спрямований на виховання майбутнього покоління в дусі патріотизму, пошани  до своєї історії, культури, а також виховання поваги до державної мови.

    Провідною ідеєю Тижня є повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати родинні традиції, розуміння своєї причетності до подій, які відбувались і відбуваються в Україні.

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com