Права дитини у родині, у школі, у державі

19.10.2017 11:00

    Демократизація українського суспільства, а разом із ним і нашої школи, вимагає все гучніше порушувати питання про права дитини: у родині, у школі, у державі. Саме цій темі був присвячений Єдиний день профілактики правопорушень 18 жовтня.

    Класні керівники 1-4 класів провели години спілкування на тему «Знай свої права і обов’язки», 5-8 класів  - «Світова книга прав дитини», 9-11 класів  - «Що треба знати про право і закон?».  Цікаво  пройшла вікторина – між учнями 5 та 6 класів «Вчимося бути толерантними!». Учні впевнено та правильно  відповідали на запитання, і були задоволені своїми знаннями. А  профілактична бесіда «Попередження проявів жорстокості в шкільному середовищі»  проведена психологом  та соціальним педагогом допомогли учням 7 -8 класів  усвідомити глибинний зміст і суть прав дітей,  аналізувати, регулювати свою поведінку. 

    Шкільний бібліотекар підготувала  книжкову виставку  «Дитинству треба сонячне дитинство».

    Учні 9 класу стали учасниками тренінгового заняття «Діти мають захищати свої права» Метою цього заходу  було обговорення шляхів попередження та профілактики агресивної поведінки підлітків, напрацювання плану спільних дій, щодо зниження рівня конфліктності в учнівському середовищі.

    Звичайно, вирішення проблеми порушення прав дітей потребує уваги всіх зацікавлених у цьому: вчителів, батьків, представників громадськості. Тому у школі організовано консультпункт «Виникло питання» для батьків,  де їм надається кваліфікована допомога у вирішенні проблемних питань.

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com