Степ і воля – козацька доля

12.10.2018 15:56

У  рамках тижня національно-патріотичного виховання  «Степ і воля – козацька доля», присвяченого  Дню українського козацтва та Дню захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня  у Шполянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 було організовано  та проведено ряд заходів.

Класні керівники 1-11 класів провели години спілкування на тему «Україна – славний край козацький», під час яких познайомили учнів з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва.

10 жовтня у школі відбулися змагання "Естафета мужності", присвячені Дню захисника України. У змаганнях взяли участь хлопці 10-го та 11-го класів. Програма змагань складалася із п'яти естафет, у яких учасники команд демонстрували свою спритність, швидкість і силу.       

11 жовтня відбулися спортивні змагання "Козацькі розваги", в яких взяли участь учні 2-го та 3-го класів та дві команди 5 класу. Змагання пройшли весело та цікаво. Обидві команди стали переможцями в певних номінаціях.

12 жовтня учні 7 класу взяли активну участь у вікторині «Мандрівка у світ історії». Дві команди завзято змагалися у силі розуму  та  спритності, а за підсумками результатів перемогла дружба.

         Для тих, хто захоплюється історією своєї держави у шкільній бібліотеці оформлена книжкова виставка «Слава козацька вічно жива»,  присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. Також 12 жовтня бібліотекар Різник С.Д. провела для учнів 6-9 класів відеопрезентацію книг «Із глибини сторіч долина козацький клич».

         Отже, ми не повинні бути байдужими до минулого рідного краю, зокрема до історії козацтва. У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції.   

 

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com