Усний журнал «Права людини»

18.12.2018 16:11

18 грудня 2018 року у Шполянській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 було проведено ще один цікавий захід з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.
Учні 8 класу, класний керівник Н.В. Пелих та вчитель правознавства Н.Г.Завгородня, підготували усний журнал «Права людини».
Ведучі-восьмикласники ознайомили присутніх з історією створення та змістом Конвенції ООН про права дитини. А далі – мандрівка сторінками Світової книги прав дитини, яка розпочалась словами видатного поета України В. Симоненка про неповторність кожного, кому батьки подарували життя. Гортаючи сторінки правового документа, школярі дізналися, що таке конвенція, ознайомилися з правами дитини, отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.
«Якщо відчуваєш, розумієш, що твої права порушують, не тримай у собі, не соромся і не бійся про це розповісти дорослим. Найпершими і найголовнішими твоїми захисниками є батьки, далі - учитель, класний керівник, соціальний педагог, психолог і поліцейський. Ти повинен звертатися за захистом своїх прав і підтримкою»,– підкреслила вчитель правознавства Завгородня Н.Г. звертаючись до учнів.

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com