Всесвітній день Землі

26.04.2018 12:25

    22 квітня відзначається Всесвітній день Матері-Землі – найбільше міжнародне екологічне свято!  

    І з нагоди свята в Шполянській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 учні 7 класу разом з класним керівником Пелих Н.В. провели Свято Землі.

    Історія Дня Землі почалася ще у XIX столітті, коли американський активіст Джон Мортон висунув ідею один день на рік повністю присвячувати висадці нових дерев і чагарників. Тоді цей день називався День Дерева.

    У 1970 році відомий американський політик і активіст сенатор Гейлорд Нельсон організував групу зі студентів і провів першу «одноразову» акцію до Дня Землі. А у 1971 році було проголошено «Тиждень Землі» (протягом 3-го тижня квітня) як щорічну подію, яка стала дуже популярною серед населення США.

    У той час як на початку День Землі відзначали  здебільшого  У Сполучених Штатах, природоохоронні органзації зробили  його міжнародним  в 1990 році і організували акцію у 141 країнах світу.

    У 2009 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, ухваливши відзначати його 22 квітня.

    Сьогодні понад 1 мільярд людей у 192 країнах світу  беруть участь в заходах до Дня Землі. У цей день  проводяться заходи та акції з метою продемонструвати підтримку захисту навколишнього середовища.

     Свято Землі символізує щорічне відновлення Землі, дає надію на щасливе і заможне життя нашого народу, який самовіддано працює на ній. Яким буде наше майбутнє залежить лише від нас. Настав час керуватися у своїх вчинках правилами екологічного гуманізму. Основна його ідея – ми лише частина природи. Не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не царем природи, а її невід’ємною частиною.   

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com