Знавці дорожніх знаків

11.10.2017 15:13

    Дотримання правил дорожнього руху - один з головних компонентів збереження життя і здоров'я дітей. В нашій школі постійно діє загін ЮІР, який щороку активізує свою роботу і веде пропаганду дотримання правил дорожнього руху.

    Вересень - це початок навчального року і початок роботи загону. В рамках місячника «Увага, діти на дорозі» учасники діючого загону організували і провели ряд заходів, спрямованих на вивчення правил, дотримання безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки. Були проведені заняття-тренінги «Правила дорожнього руху – закон для пішохода та водія». При проведенні цих тренінгів особливу увагу звертали на спілкування з дітьми молодших класів, оскільки саме у цьому віці у дітей формуються не лише основи безпечної поведінки на дорозі і вулицях, а й правосвідомості загалом.

    Дуже цікаво проходять «п'ятихвилинки» у 1 - 4 класах, де юні інспектори в малюнках, в доступній формі знайомлять молодших школярів із правилами для пішоходів. Також учням подобаються мультиплікаційні фільми, після перегляду яких триває змістовне обговорення. Учні 3-4 класів брали участь у конкурсі малюнків, який проводили члени загону ЮІР. Учні з радістю виявили бажання розкрити свої творчі здібності у мистецтві. Малюючи тротуари, дорожні знаки, пішоходів на проїжджій частині, діти висвітлювали свої ідеї, оригінальність, фантазію.

    Разом з класними керівниками 5-8 класів учасники загону ЮІР планують провести тематичні бесіди щодо безпечного поводження на вулицях міста. На конкретних прикладах з життя, особистих спостереженнях дітей, у питаннях і відповідях з елементами гри з’ясовуватимуться причини дорожньо – транспортних пригод, поняття культури у поведінці пішохода чи водія.

 

 

—————

Назад


Контакт

Шполянський ліцей №5 Шполянської міської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області

20602 Черкаська обл., Звенигородський р-н, м. Шпола., вул. Олександра Кунця, 80

litsey5shpola@gmail.com